Ο.Η.Ε.: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΤΟ 2010


Στα μέσα του 2010 αναμένεται να ανακάμψει ο τουρισμός, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Ταλέμπ Ριφάι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ριφάι ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι φόβοι για τη γρίπη των χοίρων έχουν μειώσει τον αριθμό των τουριστικών αφίξεων το 2009, αλλά όχι τόσο όσο υπολογιζόταν αρχικά.

«Τα αποτελέσματα για το καλοκαίρι, και ιδίως για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, παρουσίασαν μικρή βελτίωση για όλους τους προορισμούς», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η έντονη μείωση της ζήτησης που καταγράφηκε τους πρώτους 5-6 μήνες του 2009 έχει βελτιωθεί ελαφρώς.

«Προβλέπουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε το 2009 με ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα, αν και θα παραμείνουν σε αρνητικό έδαφος», ανέφερε ο κ. Ριφάι και προέβλεψε ότι την επόμενη χρονιά οι δυσκολίες αυτές θα μειωθούν.

«Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η πρόβλεψη αυτή ισχύει τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο γ.γ. του UNWTO ανέφερε, πάντως, ότι η Ευρώπη, η οποία δέχεται περισσότερους από τους μισούς τουρίστες παγκοσμίως, θα παρουσιάσει πτώση των τουριστικών αφίξεων κατά 5% σε ετήσια βάση το 2009. Χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν πληγεί ιδιαιτέρως άσχημα, σημείωσε.

Σχολιάστε