ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΒΗΜΑ» ΣΤΗΝ e-ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


Την τετάρτη ο5/05/2010, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ πραγματοποίησε ολοσέλιδο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα FORTIFICATIONS.GR. Η ιστοσελίδα ασχολείται με την ανάδειξη των οχυρωματικών έργων της χώρας. Τα οχυρωματικά έργα διάσπαρτα σε ολόκληρη τη χώρα, την ορεινή και παράκτια ζώνη της, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ιστορίας και του αγώνα των κατοίκων της στο πέρασμα του χρόνου.

Τα οχυρωματικά έργα της Ελλάδας, εάν εξαιρέσουμε την αρχαία και την μεσαιωνική περίοδο, αφορούν κυρίως την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο. Πολυβολεία, Πυροβολεία, Πυργίσκοι Τεθωρακισμένων, Παρατηρητήρια, Σκοπιές, Αντιαρματικά Κολλήματα, Αντιαεροπορικά Πυροβολεία, εγκαταλειμμένα στο πέρασμα του χρόνου αποτελούν αντικείμενο ιστορικής έρευνας αλλά και τουριστικό αξιοθέατο.

Η ιστοσελίδα ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή με την παρουσίαση του ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΟΧΥΡΟΥ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΑΝΟΣ, στο ειδικό ένθετο για την Αστυπάλαια που βρίσκεται μόνιμα αναρτημένο στην Ιστοσελίδα FORTIFICATIONS.GR .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s