ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ


Την ανάγκη μείωσης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στα νησιά μας, υπογράμμισε σε εκπροσώπους της ακτοπλοΐας η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη.

Όπως είπε, σε συνάντηση που είχε με το σωματείο «Τρίαινα», οι εκπρόσωποι της ακτοπλοΐας αναφέρθηκαν στο υψηλό κόστος των καυσίμων, στις υψηλές κρατήσεις υπέρ τρίτων και στην υποχρεωτική δρομολόγηση για 7,5 μήνες το χρόνο των ταχύπλοων της δεκάμηνης των συμβατικών πλοίων.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, η υπουργός είπε ότι εξασφαλίστηκε ότι η παρουσία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του.  .

Η κ. Κατσέλη είπε ακόμα ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας οι προτεραιότητες του υπουργείου είναι να δώσει μάχη για την προστασία του καταναλωτή και του πολίτη ενάντια στην ακρίβεια.

«Μάχη για την ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων ως ανάχωμα στην ύφεση. Μάχη για την ομαλή λειτουργία των αγορών με προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού, ώστε να αρθούν τα αντικίνητρα και να εισέλθουν επιχειρήσεις στις αγορές, ώστε να διευρυνθούν οι θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s