ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΚΕΛΗΣ (BLUE STAR FERRIES): ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

Οι ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές φρενάρουν τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά της επονομαζόμενης άγονης γραμμής.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Blue Star, Μιχάλη Σακέλλη στη χθεσινή εκδήλωση που οργανώθηκε σε πλοίο της εταιρείας στον Πειραιά, όπου παρουσιάστηκε η εκδήλωση «Άγονη Γραμμή-Γόνιμη» που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση και στηρίζεται από την Blue Star, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της που τιτλοφορείται ΕΣΑΣ.

Η Blue Star Ferries κατασκευάζει δύο ολοκαίνουργια πλοία υψηλών προδιαγραφών ταχύτητας 26 μιλίων που θα δρομολογηθούν το 2011 και το 2012.

Το ένα εκ των δύο θα επιθυμούσαμε να εκτελεί και δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δυστυχώς τούτο δεν είναι δυνατόν λόγω ανεπαρκών λιμενικών εγκαταστάσεων.

Και εδώ συνέχισε ο κ. Σακέλλης διαπιστώνουμε την έλλειψη του κοινωνικού κράτους και την τεράστια ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων που αδιαφόρησαν και δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τις υποδομές εκείνες που όχι μόνο θα διευκόλυναν την πρόσβαση στα νησιά, αλλά και θα τα θωράκιζαν έναντι απειλών και διεκδικήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries, σημείωσε ακόμη ότι η ανάπτυξη των νησιών και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση αλληλοεξαρτώνται και αναπτύσσονται παράλληλα, με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση να προηγείται χρονικά.

Ο κ. Σακέλλης σημείωσε ότι είναι αναγκαία η χορήγηση αποζημιώσεων για την εκτέλεση δρομολογίων της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα σε πλοία που να επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια.

Η Blue Star Ferries εκτελεί δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας από το 2000. Το 2009 τα πλοία της εταιρείας εκτέλεσαν 1.064 δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s