ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ


Αν και λάτρης του ξύλινου σκάφους, πρέπει να ομολογήσω πως με τα φουσκωτά και με μια μερίδα πολυεστερικών σκαφών, σήμερα μπορείς να κάνεις εύκολα ένα ταξίδι. Βέβαια πριν πολλά χρόνια που έκανα διακοπές με ένα Αυστραλό, που έλεγε πως ο Ελλαδικός χώρος δεν είναι για ταξίδια αλλά για βόλτες. Τι να πω, ίσως οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει αλλιώς και σε άλλες αποστάσεις.

Τα ταξίδια πάντως με σκάφος, ότι και εάν είναι αυτό, θα πρέπει πρώτα να τα μελετάμε καλά. Αυτές οι γραμμές μπορεί για κάποιους καπετάνιους να φαίνονται βαρετές, όμως θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας και τους νέους της παρέας, που τώρα απέκτησαν το σκάφος τους και ίσως αυτό το καλοκαίρι κάνουν τα πρώτα τους ταξίδια. Δυστυχώς για όλους μας ένα ταξίδι δεν είναι έχω καλό σκάφος, έχω όργανα άρα ξεκινάω.

Για να μην μιλήσουμε κατευθείαν για τις θάλασσες και τους καιρούς, ας αρχίσουμε λέγοντας πως θα πρέπει να γνωρίζουμε που πηγαίνουμε. Υπάρχει λιμάνι και χώρος να δέσουμε, θα βρούμε καύσιμα σε περίπτωση που τα χρειαστούμε, εφόδια για το πλήρωμα, ακόμη και το νερό μπορεί να είναι πρόβλημα, αφού σε πολλά μικρά νησιά η υδροδότηση γίνεται με βαπόρια.

Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορεί να μας αφήσουν μια πικρή γεύση από το πρώτο ανοργάνωτο ταξίδι μας. Πόσες φορές δεν έχει τύχη Αύγουστο στα Κυκλαδονήσια να έρχονται σκάφη νύχτα και να κόβουν βόλτες μέσα στο λιμάνι , όπως ακριβώς κάνουμε και με το αυτοκίνητο όταν ψάχνουμε να παρκάρουμε στο κέντρο.

Όλα θα πρέπει να τα έχουμε υπό έλεγχο και να έχουμε φροντίσει να ρωτήσουμε – μάθουμε για να περάσουμε καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s