ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: 15ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ


wind-omada-aigaiou-1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχή χρονιά ο διάπλους της Ομάδας Αιγαίου, που φέτος είχε την υποστήριξη της Wind. Από 7 έως και 18 Μαΐου τα μέλη της Ομάδας με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε» επισκέφθηκαν 1.512 ασθενείς από τη Σίκινο, την Αμοργό, το Κουφονήσι, την Πάτμο, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και τη Θυμαίνα.

Πραγματοποιήθηκαν ιατρικές διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις, αλλά και σημαντικές δωρεές έργων υποδομής, όπως παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, ασθενοφόρο όχημα και εξοπλισμός νηπιαγωγείου.

w001Η Ομάδα Αιγαίου αποτελείται από γιατρούς, δικηγόρους, εργάτες, επιχειρηματίες και άλλες ειδικότητες που με οδηγό τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της συλλογικότητας, επιχειρεί όλα αυτά τα χρόνια να συμβάλει στην ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση των απομακρυσμένων αιγαιοπελαγίτικων νησιών. Τα μέλη και οι φίλοι της Ομάδας Αιγαίου συμμετέχουν ανεξάρτητα από την κοινωνική και επαγγελματική τους ιδιότητα σε όλες τις δράσεις και αποστολές της, αμιγώς εθελοντικά.

Για την Wind, η υποστήριξη του φετινού διάπλου της Ομάδας Αιγαίου εντάσσεται σε μια συστηματική και μακροχρόνια προσπάθεια ενίσχυσης της ισότιμης πρόσβασης των κατοίκων της περιφέρειας στη γνώση, τον πολιτισμό, την υγεία και γενικά σε κάθε αγαθό που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία. Για τον ίδιο λόγο λοιπόν, η Wind κάθε χρόνο από το 2001 καταγράφει τις ανάγκες σχολείων ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, εξοπλίζοντάς τα τεχνολογικά με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στη γνώση.

wind-omada-aigaiou-3Μέχρι σήμερα έχει εξοπλίσει 309 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο, τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, τα Χανιά, το Βόρειο Αιγαίο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη και τη Μεσσηνία, τη Φθιώτιδα και συνεχίζει. Για τον ίδιο επίσης λόγο, η Wind στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φέτος το χειμώνα, το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη που περιλάμβανε εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε μικρά νησιά της άγονης γραμμής στο Αιγαίο.

Η Wind είναι μία από τις μεγαλύτερες και τεχνολογικά πρωτοπόρες εταιρείες στην Ελλάδα, που προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με γνώμονα την οικονομία στη χρήση, την ποιότητα και το σεβασμό στον καταναλωτή και το περιβάλλον. Μέρος της ανάπτυξης που η κοινωνία της προσφέρει επιδιώκει να το επιστρέφει με τη σειρά της μέσα από χορηγίες και κοινωνικές προσφορές στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης «Στην Πράξη».

wind-omada-aigaiou-2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s