ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ


Σε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων φαίνεται ότι μπαίνουν οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες διεκδικούν τα 24 δρομολόγια της άγονης γραμμής για την επόμενη τετραετία.

Υστερα από μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μεταξύ του υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού κ. Νίκου Σηφουνάκη και των διοικήσεων των επτά αεροπορικών εταιρειών που είχαν συμμετάσχει στον ακυρωθέντα διαγωνισμό, οι συμμετέχουσες εταιρείες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν. Στη σύσκεψη που κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες τόσο ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος της Olympic Air όσο και ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines αλλά και οι εκπρόσωποι των 5 άλλων εταιρειών απλώς «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι διοικήσεις των εταιρειών ενημερώθηκαν για τον νέο διαγωνισμό, ο οποίος δεν αποκλείεται να βγει στον «αέρα» ακόμα και σήμερα, ενώ, όπως διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο, θα προκηρυχθεί «με απόλυτη διαφάνεια και με βάση τα κοινοτικά δεδομένα», ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αεροπορική σύνδεση σε όλη την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι ουδείς από τους συμμετέχοντες προχώρησε σε δηλώσεις, στη συνάντηση θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκαν και οι όροι του διαγωνισμού αλλά και θέματα που άπτονται της ηλικίας των αεροσκαφών των εταιρειών και της διαθεσιμότητας σε θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό, ο οποίος είχε ακυρωθεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, φακέλους είχαν καταθέσει επτά εταιρείες: Olympic Air, Aegean Airlines, Astra Airlines, Athens Airways, Hellas Jet, Sky Express και η Carpat Air, με έδρα την Τιμισοάρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s