ΝΑΥΑΓΙΟ SEA DIAMOND – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ LUIS CRUISES


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ SEA DIAMOND

sea-dimont-31Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το ατύχημα και τη βύθιση του SEA DIAMOND, η LOUIS HELLENIC CRUISES θέλησε , με ανακοίνωση, να υπενθυμίσει για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας του πλοίου, τα ακόλουθα:

  • Έχει αποδειχθεί με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά στοιχεία, ότι το ατύχημα οφείλεται αποκλειστικά στο λανθασμένο χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, η οποία έχει ήδη εκδώσει σχετική διόρθωση.
  • Μέχρι στιγμής η εταιρεία, χωρίς να φείδεται χρημάτων, έχει δαπανήσει για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης και την προστασία του περιβάλλοντος πέραν των 12 εκατομμυρίων Ευρώ, απευθυνόμενη σε μια από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες που εξειδικεύεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης (Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ). Οι δαπάνες έχουν υπερβεί κατά πολύ το μέγιστο ποσό των 4,6 εκατομμυρίων Ευρώ που προβλέπει η Ελληνική αλλά και η διεθνής νομοθεσία.
  • Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών της εταιρείας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, έχουν επιτευχθεί πολύ θετικά αποτελέσματα σχετικά με την περισυλλογή των πετρελαιοειδών που διέρρευσαν, την απορρύπανση και τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής. Η όλη επιχείρηση υπήρξε η αμεσότερη και πλέον αποτελεσματική στην ιστορία τέτοιων περιστατικών.
  • Παρά τα όσα έχουν γίνει από πλευράς εταιρείας, υπάρχουν ακόμη μεμονωμένες φωνές που επιχειρούν να επισκιάσουν όλο αυτό το έργο, προβάλλοντας ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς περί <<τοξικής βόμβας>> και παρουσίας τοξικών υλικών, όπως για παράδειγμα η παραφιλολογία περί ύπαρξης αμιάντου, που διαψεύδεται από σχετικό επίσημο πιστοποιητικό των κατασκευαστών, ενώ κυρίως, η έλλειψη βασιμότητάς τους πιστοποιείται και από τις συνεχείς μετρήσεις του μόνου αρμόδιου κρατικού φορέα, του ΕΛΚΕΘΕ, που ξεκάθαρα μιλούν περί αμελητέας επιβάρυνσης του θαλασσίου περιβάλλοντος της Σαντορίνης.
  • Ως το τελευταίο δείγμα καλής θέλησης και λόγω των στενών και μακροχρόνιων σχέσεών της με το νησί της Σαντορίνης, η πλοιοκτήτρια εταιρεία υπέβαλε στο ΥΕΝΑΝΠ σχέδιο απάντλησης των περιορισμένων ποσοτήτων πετρελαίου που είχαν παραμείνει στο ναυάγιο. Το σχέδιο συνέταξε ο εξειδικευμένος Βρετανικός Οίκος DRONIK MARITIME CONSULTANS LTD, ο οποίος διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών σε παρόμοιες εργασίες, βασίζεται σε ιδιαίτερα καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους όσον αφορά στις τεχνικές απάντλησης που είναι εφαρμόσιμες στην περίπτωση του συγκεκριμένου ναυαγίου.
  • Το εν λόγω σχέδιο θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των δυναμένων να απαντληθούν ποσοτήτων ρυπογόνων ουσιών που έχουν απομείνει στο ναυάγιο.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλει για την αναβίωση, ανάπτυξη και προβολή της Ελληνικής κρουαζιέρας, υψώνοντας την Ελληνική σημαία στα πλοία της, απασχολώντας πέραν των 1000 Ελλήνων Αξιωματικών και ναυτικών, ενισχύοντας σημαντικά τις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες αλλά και την Ελληνική οικονομία στο σύνολό της, παρά την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός της, που έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην εικόνα της όσο και στα οικονομικά της αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s