ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΑ ΝΕΑ


rixterΗ ζυγαριά και οι αιματολογικές εξετάσεις, είναι ο καλύτερος σύμβουλος του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών και Προέδρου της Ομάδας Εργασίας Πρόληψης Στεφανιαίας Νόσου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κου Δημήτρη Ρίχτερ, αφού αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες για το αν ξεφύγει ή όχι σε ότι αφορά τις διατροφικές του συνήθειες.

Πάντως, τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταφέρει να διατηρήσει σταθερό το βάρος του καταφεύγοντας απλώς σε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές, σε ότι αφορά το καθημερινό του μενού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στο ψυγείο του τα γαλακτοκομικά έχουν 0% λιπαρά, δεν λείπουν τα φρέσκα ψάρια – τα οποία του στέλνουν συνήθως από την Αστυπάλαια – και πως τα αλλαντικά είναι αυστηρώς χαμηλά σε λιπαρά.

Η πρόληψη βέβαια δεν αποφεύγει τις ατασθαλίες, αρκεί να γίνονται αραιά και πού :<<Όταν βγω έξω με τους φίλους μου θα παραγγείλω παϊδάκια ή μια μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος και φυσικά δεν θα περιοριστώ σε ένα ποτηράκι κρασί. Αυτό συμβουλεύω και τους ανθρώπους που δίνουν σημασία στην πρόληψη: να ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα που να μπορούν να συνεχίσουν σε βάθος χρόνου και που δεν θα το παρατήσουν στις πρώτες εβδομάδες>>.

Άλλωστε, το ψυγείο το μοιράζεται με τη σύζυγό του και τον γιό του, ο οποίος όπως όλα τα παιδιά λατρεύει τις έντονες και συνήθως ανθυγιεινές γεύσεις. <<Προσπαθούμε να βρίσκουμε την ισορροπία. Κάποιες φορές χάνουμε εμείς , κάποιες αυτός>>. Ασφαλώς είναι φειδωλός στο αλάτι: <<Πάντα προσέχουμε όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι. Οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας συνηθίζουν τις αλμυρές γεύσεις με αποτέλεσμα να τις αναζητούν και οτιδήποτε διαφορετικό το αναγνωρίζουν ως άνοστο>>.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s