ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ


Σε επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κος Γ.Νικητιάδης, ερωτώντας τον Υπουργό Υγείας Κο Δ. Αβραμόπουλο, κατήγγειλε τα εξής:

<<Στο έλεος του θεού είναι αφημένοι οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας, οι οποίοι εξαναγκάζονται να ζουν χωρίς την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Αστυπάλαιας, δεν επαρκεί για τη πλήρη ολοκλήρωσή του, με αποτέλεσμα και μετά την παράδοσή του, να εξακολουθεί το υπόγειο του κτηρίου, εμβαδού περίπου 120 τμ., να είναι γιαπί. Ως προς την στελέχωσή του τα πράγματα είναι όχι απλώς άσχημα, αλλά τραγικά. Συγκεκριμένα, το οργανόραμα του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Αστυπάλαιας προβλέπει:

  • 1 θέση Γενικού Ιατρού.
  • 1 θέση παθολόγου.
  • 1 θέση παιδιάτρου.
  • 2 θέσεις Αγροτικών Ιατρών.

Εξ’ αυτών, οι θέσεις του παιδιάτρου και του παθολόγου είναι επί μακρόν ακάλυπτες. Αν και παρήλθε ένας χρόνος, τα 250 παιδιά στην Αστυπάλαια εξακολουθούν να στερούνται παιδιάτρου. Η ταυτόχρονη δε έλλειψη παθολόγου, εντείνει την ανασφάλεια των γονιών αλλά και γενικότερα των κατοίκων της Αστυπάλαιας, αφού για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας της Καλύμνου>>.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s