ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Σύμφωνα με την ομιλία του Υφυπουργού ΥΕΝΑΝΠ Κου Παναγιώτη Καμένου στο 1ο καταδυτικό συνέδριο με τίτλο <>, όπου διεξήχθη στον ΟΛΠ Πειραιά, αφού αναφέρθηκε στην μακρά και επίμονη προσπάθεια των καταδυτικών οργανώσεων για την νομιμοποίηση της κατάδυσης στην Ελλάδα, η οποία υποστηρίχθηκε από όλα τα κόμματα και τις ηγεσίες του ΥΕΝΑΝΠ και ολοκληρώθηκε το 2005 με το νόμο 3409/05 περί καταδύσεων αναψυχής, τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί και να προχωρήσει σε δεύτερο σημαντικό βήμα, στη δημιουργία χώρων ασφαλούς κατάδυσης. Επεσήμανε πώς χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος διαθέτουν εδώ και χρόνια τέτοιους χώρους ασφαλούς κατάδυσης προσελκύοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκατομμύρια δύτες.
Η κατάδυση, είπε, είναι πλέον αποδεδειγμένα μια φιλική προς το περιβάλλον δραστηριότητα με αυστηρές οδηγίες υποθαλάσσιας συμπεριφοράς και προστατεύει και αναδεικνύει τον υποθαλάσσιο πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Δέχεται άδικες επιθέσεις όπως η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάκληση δημιουργίας καταδυτικού κέντρου, υπόθεση που μόνο στόχο έχει να πλήξη το νόμο απελευθέρωσης των καταδύσεων και τις δυνατότητες ανάπτυξης καταδυτικού τουρισμού.
Αφού ο υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη που θα προκύψουν για τα νησιά από την ανάπτυξη της δραστηριότητας αυτής, με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί κοντόφθαλμες νοοτροπίες να εμποδίσουν την ισόρροπη ανάπτυξη του περιβάλλοντος και της οικονομίας των νησιών μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s