ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ:ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Τις τελευταίες κινήσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν στο τέλος του 2008, τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.
Τα μέλη του δικτύου τονίζουν ότι έπεισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητήσουν το θέμα της Νησιωτικότητας και οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την συζήτηση της πράσινης βίβλου και την εδαφική συνοχή στην Ευρώπη. Μέσω της εδαφικής συνοχής το Δίκτυο θέλει να περάσει στις πολιτικές της Ε.Ε. για την οικονομική ανάπτυξη των Νησιών το <> δηλαδή το δικαίωμα του νησιώτη να πληρώνει τις συγκοινωνίες του στο ίδιο κόστος με τις συγκοινωνίες της ηπειρωτικής Ελλάδας για την ίδια χιλιομετρική απόσταση και τα υπόλοιπα να χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε.. Είναι άλλωστε κάτι που η Γαλλία το έχει πετύχει για την Κορσική από το 1977 όπου ο επιβάτης πληρώνει το ανάλογο κόστος για τα ίδια χιλιόμετρα με το σιδηροδρομικό κόστος.
Αυτή τη φορά, η επίσκεψη της 22ας Ιουλίου 2008 , θα μείνει ορόσημο για την προοπτική των Νησιών μας, αφού μετά από μια σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. και ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση με το γενικό διευθυντή για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κο DIRK AHNER, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το δίκαιο του παγίου αιτήματος μας για το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΌ ΙΣΟΔΎΝΑΜΟ και αποφασίσθηκε η συνεργασία αναφορικά με την διερεύνηση τρόπων για την υλοποίησή του.
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε στελέχη των υπηρεσιών της Ε.Ε. να εργαστούν εντατικά από κοινού με στελέχη του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και του ΣΥΝΔΚΕ για την διαμόρφωση πολιτικών που θα προταθούν από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. προκειμένου να θεσμοθετηθούν πολιτικές που θα δώσουν μεταφορικό κόστος ακόμα και 1/10 του σημερινού και θα δημιουργήσουν μια άλλη Νησιωτική Ελλάδα αυτή της ζωντάνιας της προοπτικής και της αισιοδοξίας.
ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟ ΣΕ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ Ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s